KPN maakt in Entropia-zaak weer gang naar rechter

Telecomaanbieder wil via faillissementszitting miljoenen opeisen

Dit artikel delen:
vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

KPN vraagt via de rechter het faillissement aan van Rerum (voorheen Entropia Digital), waarmee het een langlopend conflict uitvecht over mislukte telecomcontracten. Aanleiding voor de faillissementszitting, die morgen plaatsvindt, is het vorderen van een schadevergoeding van 6,3 miljoen euro door KPN.

Dat schrijft vakblad Verbinding. Volgens dat vakblad over missie-kritieke communicatie is de faillissementsaanvraag onderdeel van een langlopend conflict tussen de twee partijen.

In december 2017 sprak de rechter een vonnis uit waarbij het van oorsprong Belgische Entropia Digital veroordeeld werd tot het betalen van ongeveer 6,3 miljoen euro (bij voorraad uitvoerbaar). De rechtszaak ging rond het stopzetten van de ontwikkeling van een Tetra netwerk, GVB Amsterdam en het semafonienetwerk.

Zowel KPN als Entropia hebben aan het vakblad bevestigd dat aanstaande dinsdag de zitting is. Hilde Pors, advocaat van Philip Vercruysse (Entropia): 'Een faillissementsaanvraag van Rerum Technics, ingediend door KPN, zal door de Rechtbank Rotterdam worden behandeld en heeft geen enkele invloed op de activiteiten van en de dienstverlening naar de klanten en relaties van de Entropia-groep.’

De woordvoerder van KPN, Stijn Wesselink: ‘Wij kunnen bevestigen dat KPN het faillissement van Rerum Technics heeft aangevraagd. Verder is het ons het beleid dat we hierover geen uitspraken doen.’

Juridische geschil met KPN

Het oude Entropia Digital is omgedoopt in Rerum Technics. Volgens de website van het huidige Entropia heeft Entropia de bedrijfsvoering onafhankelijk ingericht van de effecten van het juridisch geschil met KPN. 'Dit geschil, een uitvloeisel van het mislukken van de samenwerking tussen KPN en het oude Entropia, zal wel met volle overtuiging door het oude Entropia Digital, thans RERUM Technics, worden voortgezet in de volle overtuiging dat uiteindelijk een rechtvaardig oordeel door de Nederlandse rechter zal worden gegeven’, schrijft het bedrijf op zijn website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-13T11:16:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.