Traditionele videoconferencing is niche-product

De opmars van toepassingen als Zoom, GoToMeeting en Skype hakken flink in op de klassieke videoconferencing

Dit artikel delen:
beeldbellen

Het gebruik van (traditionele) videoconferencing bij Belgische organisaties zit de laatste jaren duidelijk in een dalende lijn. In 2016 gebruikte nog 18 procent van de Belgische bedrijven een oplossing voor videoconferencing, in 2018 was dit 14 procent en in 2019 is dit relatief snel gedaald naar 10 procent.

Dat blijkt uit een analyse van Smart Profile op basis van meer dan 1.500 interviews bij Belgische organisaties met meer dan vijftig medewerkers. Dit op vraag van Computable België.

De daling is grotendeel te wijten aan de opkomst van online platformen als Zoom en GoToMeeting en Skype dat middels een Office365-account eenvoudig zakelijk kan worden gebruikt. Deze toepassingen vervangen steeds meer de klassieke videoconferencing.

Marktaandeel

Qua aanbieders van videoconferencing-systemen ziet de top 3 er overigens al een aantal jaar hetzelfde uit: Polycom voert met 43 procent de markt aan, gevolgd door Cisco en Cisco Tandberg (36 procent) en LifeSize (9 procent). 

Na een heel bescheiden marktaandeel in de afgelopen jaren, speelt Alcatel-Lucent nu vrijwel geen rol meer in deze markt.  

Vrijdag bespreken we met Computable de stand van zaken in cloud telefonie.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-01T13:51:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.