Coronavirus drukt omzet Apple

Dit artikel delen:
Daling

Apple komt met een omzetwaarschuwing over het lopende kwartaal. De verkopen blijven achter bij de verwachtingen, vooral door de uitbraak van het coronavirus. De in januari uitgesproken omzetraming van tussen 63 en 67 miljard dollar blijkt niet haalbaar.

De vraag naar iPhones in China ontwikkelt zich negatief. Volgens het technologieconcern duurt het herstel van de situatie in China langer dan was voorzien. De heropening van de Apple-winkels in China die allemaal waren gesloten, verloopt langzaam. Ook het opstarten van de productie gaat trager dan was verwacht. De toeleveringsketen ondervindt behoorlijk hinder van verstoringen omdat een aantal Chinese toeleveranciers platligt.

Apple waarschuwt dat ook in andere afzetgebieden schaarste aan iPhones ontstaat. Deze problemen zullen van tijdelijke aard zijn. Want Apple staat er fundamenteel prima voor. Het bedrijf stelt in een verklaring dat de vraag buiten China sterk blijft. 

De beurs reageert op Apple's omzetwaarschuwing: Apple, dat ook een notering heeft in Frankfurt, zakte 3,5 procent.

Overigens heeft Foxconn, een bedrijf dat onder meer iPhones in elkaar zet, al eerder zijn verwachtingen voor dit jaar verlaagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-18T10:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.