Proximus wil deel van Bics verkopen

Dit artikel delen:
Proximus

Proximus gaat een deel van zijn belang in Bics, de internationale groothandelsdochter, van de hand doen. Het geld van Bics zou moeten dienen voor Proximus' investeringen in zijn glasvezelnetwerk.

Bics staat voor Belgacom International Carrier Services. Het bedrijf ontstond vijftien jaar geleden toen Proximus (toen nog Belgacom) en Swisscom hun internationale groothandelsactiviteiten samenbrachten in een joint venture. Enkele jaren later stapte het Zuid-Afrikaanse Mtn in.

Proximus heeft 57,6 procent in deze joint venture, Swisscom 22,4 procent en Mtn 20 procent. Bics is bij het grote publiek eerder onbekend. Maar het bedrijf speelt een belangrijke rol in het internationale data- en telefoonverkeer. In die markt behoort Bics tot de top drie.

Nu willen de drie partners dus een deel van hun belang in Bics verkopen, meldt De Tijd. De overnemer zou alvast zicht hebben op een meerderheid in Bics. Waardoor dus op z'n minst 7,6 procent van de Bics-aandelen die in handen zijn van Proximus zou worden verkocht.

Glasvezel opvijzelen

Het geld van zo’n Bics-deal zou voor Proximus goed van pas komen. Proximus wil namelijk de uitrol van zijn glasvezelnetwerk versnellen.

Dat lijkt ook nodig. Het bedrijf heeft momenteel niet de meest ontwikkelde glasvezelnetwerken van Europa. En dan komt vers geld goed van pas om technologisch bij te benen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-17T11:19:00.000Z William Visterin