Tot één uur wachttijd op klantendienst Proximus

Dit artikel delen:
Proximus

Vooral het Nederlandstalige deel van de klantendienst van Proximus blijft problemen ondervinden. Het callcenter is soms erg moeilijk bereikbaar voor klanten.

Vorige week werd de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) besproken bij Proximus, en ook daar sijpelden de problemen op de klantendienst door. Zo verwezen de vakbonden naar de onderbemanning van en de it-problemen in de callcenters bij Proximus.

Eén uur wachten

Nieuw is dat niet. Computable berichtte vorige maand nog over de problemen en wachttijden op de klantendienst van Proximus.

Intussen blijken de klantenmedewerkers nog steeds niet even vlot bereikbaar. Zo meldde een lezer onlangs over ‘een hele week wachttijden van één uur vooraleer je een medewerker aan de telefoon kreeg’.

Vooral Nederlandstalig

Bij Proximus zelf erkent men de problemen, al is er volgens de woordvoerder beterschap. Maar dan vooral aan Franstalige kant waar de wachttijden intussen sterk zijn teruggedrongen. 

‘Aan Nederlandstalige kant verloopt dit iets trager, onder meer omdat de huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt het niet eenvoudig maken om mensen aan te trekken’,  stelt hij.

Proximus heeft op de klantendienst ook af te rekenen met een verhoogd ziekteverzuim. ‘En omwille van positieve Covid-19-gevallen moeten heel wat medewerkers opnieuw thuis werken, wat de omkadering bemoeilijkt en een impact heeft op de productiviteit.’

Herfstvakantie

Wanneer loopt de (Nederlandstalige) klantendienst wél zoals het hoort? ‘We verwachten dat de situatie zich voor beide talen na de herfstvakantie zal normaliseren’, klinkt het. ‘De training van nieuwe mensen om de verhoogde volumes te kunnen behandelen loopt intussen onverminderd verder.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-19T09:18:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.