Netaxis sluit miljoenenlening bij Pride Capital af

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Softwarebedrijf Netaxis Solutions sluit via Pride Capital Partners een lening af om haar internationale groei verder te stimuleren.

Netaxis Solutions is een softwarebedrijf dat zich richt op de telecomindustrie. Hun toepassingen worden gebruikt in netwerken van telecomoperatoren om de efficiëntie te verbeteren, de bedrijfskosten te verlagen en de intrede van nieuwe klanten te versnellen en te automatiseren.

Enkele miljoenen

Over het bedrag van de lening wordt officieel niets gecommuniceerd. Maar volgens Lars van ’t Hoenderdaal van Pride Capital Partners gaat het om ‘enkele miljoenen euro’s’. ‘We hebben het bedrag niet disclosed, maar het is een miljoenenbedrag. Het gaat dus om serieuze bedragen’, antwoordt van ’t Hoenderdaal. 

Het gaat bij deze lening om een zogenaamde mezzaninefinanciering. Dat is een achtergestelde lening, wat bijvoorbeeld inhoudt dat die bij een eventueel faillissement pas wordt terugbetaald nadat alle andere reguliere (bank)leningen zijn betaald.

Brussel

Netaxis Solutions werd in 2010 opgericht door vier telecomingenieurs en telt momenteel 45 medewerkers, ook voornamelijk ingenieurs. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en is momenteel ook aanwezig in Nederland, Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In totaal biedt Netaxis vijf eigen ontwikkelde softwareproducten voor telecombedrijven met onder meer functionaliteiten als network monitoring, call simulation en api orchestration. De klanten van Netaxis zijn zogenaamde tier 1-operatoren zoals MTN, KPN, T-Mobile, Orange, Proximus en Vodafone.

Door zijn producten naar de cloud te verplaatsen, maakt het bedrijf zijn producten naar eigen zeggen ook toegankelijk voor kleinere tier 2- en tier 3-telco's, waarmee ze hopen en rekenen op verdere groei. Netaxis bedient ook ondernemingen zoals ABN Amro en Nuon.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-13T13:03:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.