Omzet Huawei stuitert omlaag

Dit artikel delen:
Daling

Telecomgigant Huawei zag haar omzet in het derde kwartaal van dit jaar met 38 procent afnemen. Over de eerste drie kwartalen zakten de verkopen met 30 procent.

Na jaren van onstuimige groei hakken de Amerikaanse exportverboden er hard in. Leveranciers zoals chipmaker Intel mogen bepaalde componenten niet meer aan de Chinezen verkopen. leveren. In Nederland is het de telecom-operators verboden nog Huawei-apparatuur in de kritieke delen van hun netwerken te gebruiken. Ook in België wordt afscheid genomen van Huawei. Als 5G-leverancier is haar rol in Europa zo goed als uitgespeeld.

Behalve bij de netwerkapparatuur krijgt Huawei enorme klappen bij haar smartphone-activiteiten, nu bepaalde Google-diensten niet meer gebruikt mogen worden. De Amerikaanse sancties treffen bovendien veel nieuwe ontwikkelingen die Huawei voor de komende jaren had gepland. 

Huawei-topman Guo Ping heeft dit vandaag in een nieuwjaarsboodschap aan zijn personeel meegedeeld. Ook 2022 wordt voor het concern uit Shenzhen ‘uitdagend’. Maar Huawei is onverminderd van plan zich op ICT-infrastructuur en slimme apparaten te blijven richten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-31T11:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.