Google actief als Belgische telecomoperator

Dit artikel delen:

Ook al is het enkele maanden geleden doorgevoerd en fungeert het bedrijf vanuit de achtergrond: Alphabet, het moederbedrijf van Google, is sinds eind vorig jaar actief geworden als Belgische telecomoperator.

Alphabet en Google zijn in ons land evenwel niet rechtstreeks actief in de markt van (mobiele) telecommunicatie. De introductie op de Belgische telecommarkt verliep onrechtstreeks. Het ging namelijk via de overname van het Britse Dense Air Networks door Sidewalk Infrastructure Partners, een Amerikaans investeringsfonds dat een spin-off is van Alphabet. Het is in handen van Alphabet, het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers’ Pension Plan en private-equitygroep StepStone, meldt De Tijd. Die overname gebeurde midden december in 2021.

Dense Air Belgium richt zich niet rechtstreeks tot eindgebruikers. Het bedrijf is actief in een zogenaamd wholesale-model. Het staat operatoren en andere tussenpartijen bij om een performant mobiel netwerk uit te bouwen. De vraag is of Dense Air Belgium ook zal deelnemen aan de 5G-veiling die binnenkort gepland staat in ons land.

De andere kandidaten voor 5G in België zijn Proximus, Telenet, Orange en Cegeka (via de overname van Citymesh en Gridmax de actiefste uitdager van de klassieke operatoren), die vandaag ook al actief zijn in deze markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-14T11:15:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.