Google Pay-app wordt Google Wallet

Dit artikel delen:

De Google Pay-app is omgedoopt tot Google Wallet. In de komende twee dagen komt de nieuwe Google Wallet-applicatie op Android en Wear OS beschikbaar voor alle gebruikers in België. Bij gebruikers die automatische updates hebben ingeschakeld, wordt hun app vanzelf bijgewerkt naar Google Wallet. Gebruikers zonder automatische updates kunnen hun digitale portemonnee handmatig updaten vanuit de Play Store.

Google wil via de Wallet-app de manier waarop gebruikers hun digitale items en transacties op hun mobiele telefoon bewaren, vergemakkelijken. Denk aan het op een veilige en eenvoudige manier bewaren en raadplegen van digitale autosleutels, tickets, id's en vaccinatiegegevens.

Google Wallet biedt de mogelijkheid om een privacy-ervaring te creëren die past bij de gebruiker. Persoonlijke informatie zal niet worden gedeeld zonder voorafgaande toestemming, aldus de fabrikant. Bovendien is het mogelijk om bij verlies of diefstal de telefoon terug te vinden, te blokkeren of zelfs de gegevens te wissen via de tool Find My Device.

Daarnaast is het cloudconcern bezig met de ontwikkeling van integraties met andere Google-apps en -services. Gebruikers die bijvoorbeeld een online-busticket kopen, kunnen hun ticket en saldo raadplegen wanneer ze een route zoeken in Google Maps. Ook kunnen ze, indien nodig, hun kaartje opwaarderen via een geïntegreerde knop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T12:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.