EU verhindert ongelimiteerd gebruik voor één app

Proximus past mobiele abonnementen aan

Dit artikel delen:
App

Operator Proximus past zijn mobiele abonnementen aan. Onbeperkt dataverbruik of surfen voor één favoriete mobiele applicatie is niet langer mogelijk. Dit komt door een recent besluit van de Europese Unie (EU). Ook andere operatoren hebben of hadden een gelijkaardige formule in hun aanbod.

Vanaf begin september worden bepaalde mobiele abonnementen bij Proximus aangepast. In plaats van onbeperkt surfen voor één applicatie (de zogenaamde 'favoriete applicatie') ontvangen Proximus-klanten vanaf dan 1 GB boven op hun Mobilus S/Bizz Mobile S-abonnementen en 2 GB boven op hun Mobilus M/Bizz Mobile M-abonnementen.

Dit is geen commerciële beslissing, maar een opgelegde, zo blijkt. ‘Als gevolg van een recent Europees besluit is het namelijk niet langer toegestaan bepaalde applicaties ongelimiteerd en gratis te gebruiken’, klinkt het bij Proximus. De operator lost het dus op door het toegelaten dataverbruik binnen het gehele abonnement te verhogen.

Telenet

Niet enkel Proximus bood klanten deze optie aan om een app naar keuze te selecteren die ze vaak gebruikten. Ook Telenet biedt een vergelijkbare dienst onder de naam Free G, waarbij klanten naast de inbegrepen mobiele data nog een extra hoeveelheid mobiele data krijgen voor een aantal apps zoals Facebook Messenger of WhatsApp.

Al is dat Free G-dataverbruik in de praktijk ook niet helemaal onbeperkt. Zodra Free G helemaal opgebruikt is, verbruiken Telenet-klanten eerst de rest van hun quotum aan mobiele data om vervolgens trager te moeten surfen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-27T12:46:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.