Deal tussen Orange en VOO nog lang niet rond

Dit artikel delen:
Onderzoek

De Europese mededingingsautoriteit opent een onderzoek van minstens vier maanden naar de geplande overname van de Waalse kabelaar VOO door Orange. Of hoe de deal tussen Orange en VOO op de lange baan dreigt te raken.

De overname van VOO is niet bepaald een vlot parcours. In 2019 werd de Waalse kabelaar al eens verkocht aan de Amerikaanse investeringsgroep Providence, maar die deal werd ongedaan gemaakt en raakte in het slop.

Dan verscheen Orange op het toneel, dat groen licht kreeg van VOO. Orange is bereid om 1,8 miljard euro te betalen voor ongeveer 75 procent van de aandelen. Orange was hiermee Telenet te snel af dat als kabeloperator eveneens interesse had in VOO.

Dankzij de overname van VOO zou Orange Belgium zelf eigenaar worden van een kabelnetwerk in Wallonië. Voordien moest het die kabelcapaciteit inhuren bij VOO, net zoals het dat in Vlaanderen bij Telenet moet doen. Maar dat eigen Waalse kabelnetwerk lijkt dus nog niet voor meteen.

De Europese Commissie plant, volgens De Tijd en persagentschap Reuters, een diepgaand onderzoek door de Europese mededingingsautoriteit. Orange zou niet de concessies hebben gedaan die Europa had opgelegd om de vastgestelde concurrentieproblemen uit te klaren. Dit onderzoek zou minstens vier maanden in beslag nemen. En zoals het aan de gang is, kan de deal niet afgerond worden. Wordt dus vervolgd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-28T12:13:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.