Belg flink duurder uit met breedband dan Nederlander

Dit artikel delen:
Stijging

De tarieven voor vaste en mobiele breedband lopen in Europese Unie flink uiteen. Waar België behoort tot de duurste landen, daar staat Nederland te boek als relatief goedkoop.

Dit blijkt uit een uitgebreide studie van de Europese Commissie naar de prijzen van vaste en mobiele internet.

België kent op gebied van breedband-internet geen goedkope of relatief laag geprijsde aanbiedingen. Ook voor geconvergeerde aanbiedingen zoals triple play of quadruple pay moet de consument flink in de buidel tasten. Koopjes zijn in België niet te vinden. Mobiel breedband-internet is eveneens duur, net als in Frankrijk, Griekenland, Portugal en Kroatië. Nederland behoort samen met onder meer Duitsland, Ierland en Luxemburg op dit gebied tot de groep van relatief goedkope landen. Echt voordelig uit ben je in Spanje, Polen en Zweden. Nederland kent in het bijzonder aantrekkelijke prijzen als het gaat om dikke of heel dikke bundels (20 GB). 

Over de hele linie genomen, kennen Litouwen en Roemenië de beste tarieven voor breedband-internet in de EU. Alle aanbiedingen behoren in beide landen tot de cluster van goedkoopste tarieven, zo leert een uitgebreide vergelijking. Per land verschilt het nogal voor wat voor soort aanbieding je kiest. Triple play is relatief laag geprijsd in Frankrijk en Spanje. Bundels met een lage bandbreedte zijn voordelig in Oostenrijk en Griekenland. Wil je snelheden van boven de 100 Mbps, dan ben je daar relatief duur uit. Ook in België moet je voor premium mobiele breedband stevig betalen. Deze tarieven liggen daar aanzienlijk boven het Europese gemiddelde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-16T11:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.