Bullitt lanceert smartphone met permanente dekking

Dit artikel delen:

Bullitt Group gaat samen met chipfabrikant MediaTek ’s werelds eerste commercieel verkrijgbare smartphone met een tweerichtings-satellietberichtendienst lanceren. Deze telefoon kan moeiteloos overschakelen van een mobiel netwerk naar een satellietverbinding. De software op de smartphone is intelligent en schakelt alleen over naar de satellietverbinding als er geen mobiel of wifi-netwerk beschikbaar is.

De Britse fabrikant verwacht de smartphone en OTT-satellietdienst in het eerste kwartaal van 2023 beschikbaar te hebben. Ook wordt dan een satelliet-sos-dienst geboden, die de eerste twaalf maanden gratis is. De software op de smartphone is intelligent en schakelt alleen over naar de satellietverbinding als er geen mobiel of wifi-netwerk beschikbaar is. De dienst synchroniseert met het adresboek van de gebruiker voor een soepele gebruikservaring bij een verbinding tussen het satellietnetwerk en een telefoon op een mobiel netwerk. De tijd tussen het verbinding maken met de satelliet en het versturen van een bericht bedraagt circa tien seconden.

Bullitt is de eerste partij die de 3GPP NTN-chipset (Non-Terrestrial Network) van MediaTek gaat gebruiken. Tegelijkertijd zijn een eigen app en servicecomponenten ontwikkeld om OTT-satellietberichtenservice te kunnen bieden.

Bullitt levert mobiele telefoons onder merklicenties van Cat en Motorola. De nieuwe smartphone is bedoeld voor klanten die zich vanwege hun werk of hobby’s regelmatig in gebieden zonder goede mobiele dekking bevinden. De nieuwe telefoon wordt begin januari tijdens de techbeurs CES Las Vegas gelanceerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-01T10:50:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.