EuNetworks koopt glasvezel in België

Dit artikel delen:

EuNetworks, een West-Europees bedrijf op het gebied van bandbreedte-infrastructuur, neemt de dark fibre-tak van een Belgisch nutsbedrijf over.

De transactie behelst 1.660 km glasvezelnetwerk in België. De overname moet de Europese infrastructuur van het Britse EuNetworks versterken. Het gaat om een netwerk, verspreid over routes in Brussel en langeafstandsroutes, en ook dicht bij dertien datacenters in België.

Het gaat om een netwerk en business die eind jaren negentig werden gebouwd. Al kan of wil EuNetworks niet vertellen om welk overgenomen bedrijf het zou gaan. ‘Helaas kunnen we de naam van het nutsbedrijf niet bekendmaken’, antwoordt chief marketing officer Hannah Britt.

De langeafstandsinfrastructuur moet dark fiber en aan verwante diensten leveren aan de bestaande klanten van EuNetworks, van nationale en regionale providers tot content- en cloudproviders, hyperscalers en mobiele netwerkoperatoren. De transactie zal naar verwachting voor eind april 2023 worden afgerond.

[UPDATE] 28-03-2023: Inmiddels is bekend geworden dat het gaat om de glasvezelactiviteiten van Electrabel (Engie).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-08T15:35:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.