Scholieren winnen IoT-wedstrijd met slim pashokje

internet of things

Met een intelligent pashokje wonnen de leerlingen van het Joma Secundair uit Merksem de eerste editie van Iotopia. Dat is een internet of things (IoT-)wedstrijd voor Vlaamse secundaire scholen.

In de finale met negen andere scholen wisten ze de jury te overtuigen met een pashokje waarbij wachtrijen tot het verleden behoren. Door gebruik te maken van bewegingssensoren kunnen shoppers op hun telefoon in real-time zien hoe lang de wachtrijen aan de pashokjes zijn. Het wordt zelfs mogelijk om een pashokje te reserveren. Zodra er een pashokje vrij komt, ontvang je een berichtje.

Voor deze eerste editie werden maar liefst 117 projectvoorstellen ingediend waarmee de leerlingen met behulp van het internet of things het leven op school, thuis of in de stad aangenamer willen maken. Er werden meer dan achttienduizend publieksstemmen uitgebracht om uit alle inzendingen de honderd favoriete ideeën te selecteren.

Nadien gingen de honderd teams aan de slag met een Iotopia Rapid Development Kit om hun ideeën vorm te geven. Die IoT-bouwdoos werd ter beschikking gesteld door Intel en omvat onder meer een communicatiemodule en een processor voor de automatisering.

Iotopia

De Iotopia-scholenwedstrijd is opgericht door IoT-bedrijf AllThingsTalk, telecomprovider Mobistar en ontwerpbureau Studio Dott. Agoria, AXA, Go, Intel, Plantyn en Technopolis hebben zicht aangesloten als logistieke of financiële partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-21T09:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.