Universiteit scoort onvoldoende op digitaal vlak

jongeren

Universitaire studenten zijn ontevreden over de digitale ervaring van hun universiteit. Bijna 75 procent van de studenten geeft hun universiteit een onvoldoende op dit vlak. Een derde van de studenten zou voor deze reden zijn universiteit daarom niet aanbevelen. Dit blijkt uit een onderzoek van bedrijfssoftwareleverancier Unit4.

Studenten in de Benelux zijn vooral relatief ontevreden over de digitale afhandeling van collegegeld, roosterwijzigingen en het inleveren van opdrachten. Ook op gebied van digitale administratie scoren universiteiten niet goed: 44 procent van de studenten beoordeelt dit als ‘slecht’ tot ‘niet zo goed’. Studenten willen graag één applicatie, die ze kunnen raadplegen op verschillende apparaten, om de hele studiegerelateerde administratie te kunnen overzien.

De slechte beoordeling van de digitale administratieoplossingen heeft een negatief effect op de perceptie van de universiteit. Zo zou bijna een derde van de studenten hun universiteit niet aanbevelen. 41 procent zou dit wel doen als digitale ervaring beter is. 

Complexe administratie

Internationaal gezien blijkt dat een derde van alle studenten de hoeveelheid papierwerk te groot vindt en de administratie te complex. Meer dan een derde (36 procent) geeft aan dat de complexe administratie te veel studietijd opslokt. 47 procent verwacht daarom een systeem ‘dat meer in lijn is met de hoge studiekosten’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T10:34:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.