Uitgeverij Van In breidt digitaal leerplatform uit

School

Uitgeverij Van In zet vol in op zijn digitale leerplatform Diddit. Dit platform voor secundaire scholen is voor het komende schooljaar fors uitgebreid. Het betreft eigen materiaal en de integratie van lespakketten van uitgeverij De Boeck. Van In verwacht dat het aantal gebruikers door deze uitbreiding gaat verdubbelen.

Van In is gespecialiseerd in leerplatformen. Het breidt zijn Diddit-leerplatform uit met eigen materiaal. Daarnaast worden methodes van overnamepartner uitgeverij De Boeck geïntegreerd in het platform. Het gaat over de digitale lespakketten van het systeem ‘360 De Boeck’ en omvat materiaal voor de vakken Frans, Nederlands, economie en handel, natuurwetenschappen en socio-economische initiatie.

Diddit wordt het gezamenlijke platform voor Van In en De Boeck. Het is naar eigen zeggen het grootste leerplatform voor het secundair onderwijs. 54 procent van de scholen in Vlaanderen maakt er gebruik van. Dat betekent dat vorig schooljaar 36.000 leerlingen en leerkrachten gebruik maakten van het leerplatform.

Scholieren krijgen via het platform toegang tot oefeningen, die ze op hun tablet of computer kunnen maken. Het systeem maakt ook differentiatie in het secundair haalbaar. De leerkracht kan daarbij specifieke oefeningen selecteren voor een hele klas, een bepaalde groep leerlingen of individuele scholieren.

Voor de lagere school levert Van In Bingel. Daar werkt naar eigen zeggen 80 procent van de leerlingen mee. Scholieren kunnen daar in het secundair nu nog meer op voortbouwen met Diddit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-30T09:16:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.