Vlaamse jongeren kiezen technologische opleiding

jongeren

Dit schooljaar kozen meer dan negenduizend studenten voor een technologische opleiding aan de hogeschool of universiteit. Een stijging van om en bij de 6 procent. Deze trend is niet nieuw en zet zich al enkele jaren door, een goed teken want de arbeidsmarkt smeekt om deze profielen.

Technologieopleidingen, daaronder vallen onder meer richtingen ict, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen lijken dus in trek te zijn. De stijging is vooral het resultaat van de populariteit van technologierichtingen in hogescholen. Die kenden maar liefst 13 procent meer inschrijvingen voor professionele bachelors ict en 10 procent voor professionele bachelors technologie.

Vorig jaar klokte het totaal aantal technologiestudenten af op 8545, toen ook goed voor een stijging met 5 procent. Agoria schat dat er minstens negenduizend studenten op jaarbasis aan technologiestudierichtingen moeten starten om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen. Een aantal dat dit jaar voor het eerst sinds decennia weer effectief wordt overschreden. In de jaren negentig halveerde namelijk het aantal technologiestudenten. Vooral industriële wetenschappen en technologie waren allesbehalve gegeerd bij de studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-13T11:27:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.