EIT Digital biedt open cursus IoT-beveiliging

online leren

EIT Digital voegt een nieuw massive open online course (mooc) toe aan zijn Coursera-onderwijsplatform. Het gaat om de cursus ‘Web Connectivity and Security in Embedded Systems’. Cursisten leren in zes weken om een internet of things (IoT)-netwerkarchitectuur op te stellen met de juiste securitytechnieken.

De it-cursus ‘Web Connectivity and Security in Embedded Systems’ behandelt in zes weken diverse technieken om apparaten veilig aan te sluiten op een internet of things-netwerk. Daarnaast wordt gekeken naar het probleem van de web-connectiviteit in cyber-fysische systemen en cybersecuritymaatregelen. Na afronding van de cursus beschikken de studenten over de basiskennis en vaardigheden om een netwerkarchitectuur te ontwerpen voor cyber-fysische systemen en de bijbehorende beveiligingsvereisten op te stellen en te implementeren.

EIT Digital MOOC

EIT Digital is een Europese educatieve en ondernemingsgerichte organisatie die de digitale transformatie van Europa stimuleert. Doel hiervan is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren. 

Deze IoT-security cursus is voor EIT Digital de derde mooc op het gebied van hardware en cyber-fysische systemen. Eerdere online trainingen zijn ‘Development of Real Time Systems’ en ‘Embedded Hardware and Operating Systems’. De mooc’s zijn een onderdeel van het online lesprogramma van de EIT Digital Academy. De cursussen zijn gericht op bachelor- en masterstudenten, maar ook beschikbaar voor geïnteresseerden. Voor vijftig euro ontvangen de deelnemers een certificaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-25T13:30:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.