Televic helpt scholen in Ghana bij digitaal onderwijs

Ict-bedrijf Televic uit Izegem gaat 242 middelbare scholen in Ghana helpen bij de realisatie van digitaal onderwijs. Het voorziet klaslokalen van de benodigde hard- en software om leerlingen via multimedia te helpen bij het taalonderwijs. Die opdracht krijgt het gegund van de lokale overheid. De implementatie is in 2017 van start gegaan en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond.

De lokale overheid in Ghana vindt onderwijs een prioriteit en heeft een project opgezet om bijna 250 middelbare scholen te voorzien van een multimedia-onderwijsomgeving. Deze opdracht is gegund aan het Belgische Televic.

Het bedrijf gaat klaslokalen en laboratoria voorzien van onderwijsmateriaal. Het betreft een systeem voor energiebeheer, een server, een netwerk en twintig computersystemen. Deze zijn naar eigen zeggen afgestemd op het Afrikaanse klimaat waar stof, hitte en vochtigheid voorkomt.

De leraren krijgen toegang tot het AVIDAnet. Dat is een lerarensysteem van Televic. Het systeem biedt audio- en video-toepassingen voor taalonderwijs. Daarnaast biedt het klasmanagement, waarbij verschillende leerlingen gelijktijdig verschillende lessen kunnen volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-15T11:10:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.