20 miljoen voor gepersonaliseerd leren in Vlaanderen

School

Vlaanderen investeert twintig miljoen euro in het I-Learn-project van Imec. Hierbij wordt een portaal ontwikkeld dat leraren uit het basis- en secundair onderwijs in staat stelt gepersonaliseerd onderwijs aan te bieden. Dat maakt Philippe Muyters, Vlaams minister van Innovatie, bekend.

Via gepersonaliseerd leren, kan een leraar de individuele noden van leerlingen in kaart brengen en dit toepassen in de concrete lespraktijk. Zo worden leerlingen uitgedaagd op hun sterke punten en worden de tekorten bijgespijkerd.

De Vlaamse regering trekt twintig miljoen euro uit voor het I-learn-project. Dit project moet de behoeftes van scholen op gebied van gepersonaliseerd leren inzichtelijk maken. Welke digitale leeromgevingen hebben scholen nodig? Aan welke technologische en didactische kenmerken moeten die voldoen?

Daarnaast wordt een screening en evaluatie gedaan van oplossingen die in binnen- en buitenland beschikbaar zijn. Op basis van deze wensen en screening wordt een aanbesteding uitgeschreven om de geschiktste oplossingen naar het Vlaamse onderwijsveld te brengen. Ook moet I-learn-project inzichtelijk maken hoe de diverse leerplatformen beter zijn af te stemmen op het Vlaamse onderwijsveld.

De bestaande en nieuw te ontwikkelen leer-inhouden worden gratis aangeboden in het I-learn-leerlingenportaal. Bovendien stelt het project een omkadering en begeleiding voor de leerkrachten beschikbaar, zodat zij de digitale leeromgevingen kunnen inzetten voor hun leerlingen.

Alle bestaande navormings- en opleidingsinstituten kunnen intekenen bij I-learn om hier een bijdrage aan te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-08T10:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.