AP Hogeschool ontwikkelt vr-lab in Antwerpen

Virtual reality

AP Hogeschool uit Antwerpen werkt aan een virtual reality (vr)-lab in de provincie Antwerpen. Hiervoor krijgt het 452.000 euro aan subsidies van Philippe Muyters (N-VA), de minister van Innovatie. Er is nog geen locatie gekozen.

Het vr-lab, ook wel Immersive Lab genoemd, dient als kennislab waar professionals samenkomen om in een virtuele omgeving situaties te testen. Het gaat specifiek om virtual en augmented reality (vr en ar).

Het gebouw wordt uitgerust met een zogeheten immersive room, waarin met behulp van projecties omgevingen worden nagebootst. Ook moet er een ruimte komen waar workshops en demo’s zijn te verzorgen en komt er een productruimte en opnamestudio om prototypes te ontwikkelen.

Naar de locatie voor het vr-lab wordt nog gezocht, waarbij de voorkeur uitgaat naar het centrum van Antwerpen. Het gebouw moet over minimaal driehonderd vierkante meter aan vloeroppervlakte beschikken en ook nog eens zes meter hoog zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-27T10:57:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.