Gent organiseert ict-onderwijsconferentie

virtual reality in het onderwijs

Hoe kan technologie bijdragen aan de transformatie binnen het onderwijs? Op die vraag moeten beroepsgroepen als leraren en schooldirecties het antwoord krijgen tijdens de School Education Transformation Technology (SETT)-conferentie. Dit tweedaags evenement vindt op 23 en 24 oktober plaats in Flanders Expo Gent.

SETT wordt georganiseerd door Easyfairs, het Departement Onderwijs, de Stad Gent en de onderwijskoepels. Zij willen tijdens de conferentie scholen een platform bieden om hun innovaties aan een breder publiek voor te stellen. Ook moet het event een ontmoetingsplek voor de sector creëren.

Er is een conferentieprogramma samengesteld van meer dan 120 sessies. Dit betreft keynotes en workshops rond moderne leermethodes, praktijkvoorbeelden van vernieuwde klas- of schoolorganisatie en de nieuwste toepassingen van technologie in de klas. Daarnaast kunnen leraren en schooldirecties hun aanpak en valkuilen met hun collega's delen. Het inhoudelijke programma is samengesteld door EduNext vzw, Hans De Four (KlasCement, ICT-Praktijkdag), Technopolis, Mediawijs en VRT.

Naast het inhoudelijke programma tonen ruim honderd exposanten hun hard- en software op het gebied van schoolsystemen, lesmateriaal (van digitale schoolboeken tot educatieve games), digitale leeromgevingen en nascholingscursussen voor leraren. Ook zijn er specifieke themazones ingericht. Het gaat om het STEAMlab in samenwerking met Technopolis, de Game Square met educatieve games en een zone voor edutech-startups.

Tot slot nemen 120 leerlingen uit Kindercampus De Mozaïek Hasselt en GO! Atheneum Herzele hun intrek in twee zogeheten pop-upklassen. Deze scholen (respectievelijk basis- en secundair onderwijs) tonen hoe ze hun onderwijs op innovatieve manier inrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-27T11:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.