LCL en Belnet helpen VUB bij exploderende datavolumes

School

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) krikt zijn connectiviteit op naar 100 GB. De universiteit gaat daarvoor in zee met LCL, in samenwerking met Belnet.

De VUB wilde zijn beschikbare connectiviteit vergroten. Vooral de datavolumes in het kader van onderzoek nemen exponentieel toe, maar de universiteit wil met deze connectiviteitsuitbreiding ook tegemoet komen aan de toenemende dagelijkse it-noden van zijn vele studenten en personeelsleden.

De universiteit heeft meer concreet te maken met twee uitdagingen. 'Enerzijds zijn de datavolumes aan het exploderen', zegt Xavier Van Moen, chief information officer bij VUB. 'Er worden vooral in het kader van onderzoek steeds meer data gegenereerd, ze worden langer bewaard en ook meer opengesteld naar andere gebruikers toe. Daarnaast gebeurt onderwijs steeds vaker vanop afstand en worden er frequenter multimedia-toepassingen voor ingezet. Onze netwerkconnecties moeten dus kunnen volgen qua performantie, en die grote datavolumes aankunnen.'

Tweede reden is de groei van de universiteit. 'We zijn een van de grootste groeiers in het Vlaamse onderwijslandschap. Ook dit jaar schreven er zich 15 procent meer studenten in. Er gelden op de universiteit bovendien weinig limieten voor de studenten wat connectiviteit betreft.'

Koploper

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) doet beroep op een datacenter van LCL voor het verbeteren en uitbreiden van die connectiviteit, in samenwerking met connectiviteitspartner Belnet.

VUB gaat naar een connectie van 100 gigabyte om de noden van zijn onderzoekers, studenten en personeelsleden te kunnen blijven faciliteren. De universiteit is op dat vlak, naar eigen zeggen, een koploper in zijn domein in België.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-12T15:14:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.