Lessen steeds vaker digitaal door coronavirus

Door het corona-virus kiezen steeds meer Vlaamse universiteiten en hogescholen voor digitale lessen. Colleges of lessen in aula’s zijn not done.

Door het coronavirus sluit Hogeschool PXL vanaf vandaag preventief de deuren voor minstens drie weken. De lessen gaan online door, klinkt het daar.

PXL kreeg de meeste aandacht, maar ook andere universiteiten en hogescholen nemen gelijkaardige maatregelen. Zo schrapt de KU Leuven zo goed als alle hoorcolleges en vervangt ze door online-lessen. De zogenaamde werkcolleges, in kleine groep, mogen nog wel plaatsvinden. Het personeel zelf moet zo veel mogelijk telewerken. Dat blijkt uit een rondvraag van De Tijd.

Aan de UAntwerpen worden colleges vanaf vijftig studenten vervangen door lessen via het online-leerplatform. De Thomas More-hogeschool schorst deze week de lessen op. Vanaf volgende week gaan alleen noodzakelijke lessen door op de campussen, docenten en diensten zullen ondersteuning aan studenten bieden van thuis uit.

Ook andere instellingen nemen hun voorzorgen. Zo worden de lessen in de aula bij Kulak in Kortrijk en bij de afdelingen van Vives opgeschort. En dat zijn dan ook maar enkele voorbeelden.

Alles digitaal?

Het massaal sluiten van scholen en een digitale omslag zijn vooralsnog niet aan de orde, zeker niet bij bijvoorbeeld secundaire scholen. Deze scholen blijven open, maar ze moeten zich beperken tot lesgeven. Al gebeurt dat dus meestal wel in de klas, en niet zozeer digitaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-12T09:40:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.