Digital for Youth heeft nog 3.000 laptops nodig

jongeren

Momenteel zijn er zowat twaalfduizend laptops aangeboden bij Digital for Youth. De vzw heeft nog drieduizend nodig om haar doel te bereiken.

Van de twaalfduizend tweedehandslaptops die zijn aangeboden bij Digital for Youth, zijn er negenduizend  à 9.500 echt bruikbaar. ‘Om ons streefdoel van elfduizend werkende laptops te bekomen, hebben er dus nog drieduizend nodig. Ervan uitgaand dat daarvan rond de tweeduizend werken’, vertelt Philip Du Bois, voorzitter van de raad van bestuur van de vzw Digital For Youth.

Moeilijke markt

Die laptops zijn bedoeld voor leerlingen van het secundair onderwijs. ‘In het begin kregen we heel veel toestellen binnen, maar vandaag eerder mondjesmaat’, vertelt Du Bois, die beaamt dat de laatste loodjes het zwaarst wegen om de target te halen.

Om de operatie zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren, vraagt Digital For Youth vooral batches van toestellen. ‘Dat helpt ons ook omdat de onderdelen van de toestellen onderling inwisselbaar zijn.’ Diverse bedrijven, waaronder Fluvius en Proximus, gaven al hulp. 

Intussen heeft de vzw af te rekenen met een grillige laptopmarkt. ‘Het wordt steeds moeilijker om tweedehandse toestellen te vinden. De vraag is de laatste weken sterk gestegen. Ook naar nieuwe laptops overigens.’

Honderd euro

Het kost Digital For Youth ongeveer honderd euro (btw inbegrepen) om een ‘oude’ laptop operationeel te krijgen. Hierbij zit het onder meer ophalen, testen, opkuisen, wipen en de nieuwe Windows-licentie bij de toestellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-16T12:00:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.