EuroSys scoort miljoenencontract voor Vlaamse scholen

jongeren

Alle onderwijsinstellingen van de Vlaamse provincies kloppen voor de aankoop van ict voor hun scholen voortaan aan bij EuroSys. Het is een raamcontract dat in de miljoenen loopt.

EuroSys, en meer bepaald hun specifieke onderwijsafdeling, Yes.be, sleepte het raamcontract voor de ict-dienstverlening aan provinciale scholen in de wacht. Ook de scholen die vallen onder de aanbesteding van het katholiek onderwijs mogen tegenwoordig bij Yes.be hun bestellingen plaatsen. Het Europees aanbestede raamcontract, dat twee tot vier jaar loopt, kadert in de Digisprong, het investeringsprogramma van de Vlaamse overheid om de digitalisering van het onderwijs te versnellen. Het baseert zich op een Europese aanbesteding.

Gevraagd naar de waarde van het raamcontract laat Melissa Gevers, marketingmedewerkster bij EuroSys, weten dat het bijna onmogelijk is er een bedrag op te plakken. 'Omdat we ons enkel kunnen baseren op vermoedelijke hoeveelheden voor het komende jaar. Bovendien is het een contract van twee jaar dat verlengd kan worden tot vier jaar. We vermoeden wel dat het in de miljoenen loopt’, aldus Gevers.

Internationaal bedrijf

Bij een scholengroep- of gemeenschap gaat het al snel om flink wat apparatuur. ‘Alleen al door het aantal leerlingen kan de ict in heel wat scholen nog het best worden vergeleken met die van een groot, internationaal bedrijf. Vaak gaat het om honderden, soms zelfs over meer dan duizend laptops’, stelt Joeri Rubens, sales- en marketingmanager bij EuroSys. ‘Dan is niet alleen een goede prijs voor een uitstekende laptop belangrijk, maar ook de dienstverlening en een goede en snelle ondersteuning voor onderhoud en herstellingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-10T10:05:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.