SAP stoot leerplatform Litmos af

Ontslag afscheid opstappen

SAP verkoopt zijn leerplatform Litmos aan investeerder Francisco Partners. Het Duitse softwarebedrijf is bezig zijn portfolio te vereenvoudigen en dit platform voor online-leren viel buiten de kernactiviteiten. Verwacht wordt dat de opruiming niet voorbij is.

Litmos kwam na de overname van Callidus Cloud in 2018 bij SAP terecht. Daarnaast heeft SAP nog SuccessFactors Learning, een ander platform voor online-opleidingen. Bij het tegen het licht houden van zijn portfolio bleek dat het aanbod en de functies van SuccessFactors en Litmos elkaar sterk overlapten.

Volgens Meg Bear, president SAP SuccessFactors, kan Litmos beter op eigen benen staan. Ze denkt dat Litmos met de financiële spierkracht, focus en ervaring van Francisco Partners achter zich, goed kan doorgroeien.

Francisco Partners heeft al in meer dan vierhonderd techbedrijven geïnvesteerd. Educatieve software en hr-technologie zijn bekende terreinen voor deze Amerikaanse investeerder. Begin dit jaar nam  Francisco Partners van IBM Watson Health over, dat inmiddels Merative heet.

SAP verwacht de transactie in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden. De overnamesom is niet bekend. Volgens het Duitse Handelsblatt zijn er enkele honderden miljoenen euro’s gemoeid. Afgelopen mei, toen duidelijk werd dat SAP van Litmos af wilde, zei persbureau Reuters dat Litmos voor één miljard euro in de etalage stond. Sindsdien zijn de waarderingen van techbedrijven echter gedaald en investeerders voorzichtiger geworden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-23T10:31:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.