IT'er verkiest outtasking boven outsourcing

De Belgische it-beslissingsnemer geeft de voorkeur aan een specialistische cloudleverancier boven een generalist. Dat blijkt alvast uit een onderzoek van Proact, Data News en Roularta Media eerder dit jaar. Een Belgische cio wil ook nauw betrokken blijven bij de gang van zaken.

Uit het onderzoek blijkt dat de cio toch graag stevig de touwtjes in handen heeft. Daarom verkiest het outtasking boven een volledige outsourcing. Bijna 47 procent gaf aan eerder voor een specialist dan een generalist te kiezen. Op de vraag aan welke criteria een leverancier moet beantwoorden, kwam het antwoord 'een generalist voor de gehele oplossing' pas op de elfde plaats. Bovendien houdt maar liefst 43 procent van de cio’s vast aan een zelf samengestelde it-infrastructuur.

Doorslaggevende factoren bij de keuze van een leverancier blijken: prijs/kostenaspect (52 procent), positieve ervaringen (38 procent), een goede reputatie (38 procent), flexibiliteit (36 procent) en een gedegen it-kennis (25 procent).

Cio's houden ook al bij de opstart van een project rekening met een exit-strategie. 82 procent van de cio’s vond dit een belangrijk aspect. Het general management sloot zich hierbij aan (75 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-11T16:30:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.