Cegeka realiseert omzetgroei van 31 procent

Stijging

Cegeka Groep heeft zijn boekjaar 2015 afgesloten met een omzetgroei van 31 procent. De it-dienstverlener klokt af op 369 miljoen euro. De winst voor belastingen groeit bijna parallel met 23 procent of een gezonde 6 procent op de omzet.

Ook in 2016 blijft Cegeka even ambitieus. De groep wil zijn investeringen in het nagelnieuwe datacenter in Nederlands Limburg en overnames in de Duitstalige landen te gelde maken. In lijn met de nieuwe strategie werden er in de groep nieuwe directeurs aangesteld.

Cegeka groeide zo voor het twaalfde jaar op een rij. Inclusief de bestellingen in uitvoering behaalde Cegeka in 2015 een omzet van 368,32 miljoen euro. Dat is 31 procent meer dan de 280,44 miljoen euro van 2014. Daarmee verdubbelt de omzetgroei in vergelijking met een jaar eerder (17 procent).

Groei en acquisities

De groei is grotendeels (22 procent) te danken aan de overname van BrainForce eind 2014. Die overname werd in de geconsolideerde cijfers van 2014 nog maar voor drie maanden meegerekend, maar telt nu voor het volledige kalenderjaar mee. Ook de overname van het Gentse Edan Business Solutions dikt de omzet aan. Die acquisitie werd afgerond in juli 2015 en wordt dus voor zes maanden meegerekend.
 
De overige 9 procent groei werd organisch gerealiseerd, mooi verspreid over alle diensten van de groep: professional services, infrastructuur en software. De joint venture Cegeka-DSA in Nederland plukte de vruchten van de investeringen en noteerde een winststijging van 55 procent. In Franstalig België bevestigde dochteronderneming NSI Group zijn sterke jaar 2014 met een omzet van bijna 42 miljoen euro en een winststijging van 18 procent.

Groei operationeel resultaat én sterke investeringen

De operationele marge groeide met 18 procent tot 23 miljoen euro, maar zakt procentueel met 0,7 procentpunt tot 6,3 procent in vergelijking met 2014. Cegeka investeerde fors in innovatie en verdere internationalisering. Het nieuwe datacenter in het Nederlandse Geleen was goed voor een investering van bijna vijftien miljoen euro. Daar bovenop investeerde Cegeka in Microsoft-cloudinfrastructuur en de acquisitie van erp-specialist Edan Business Solutions.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-03T15:58:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.