NRB behaalt ISO-certificatie

iso

Ict-dienstenleverancier NRB uit Herstal is gecertificeerd volgens de ISO27001-norm, de internationale standaard voor informatiebeveiliging.

Na een doorlichting door LRQA (Lloyd's Register Quality Assurance), de internationaal erkende certificatie-organisatie, mag NRB de ISO27001-certificatie in zijn vaandel schrijven. ISO27001 is een geheel van richtlijnen voor het opzetten van een consistent en proactief systeem voor de beveiliging van de bedrijfsinformatie. Met deze ISO27001-certificatie wil NRB het goede voorbeeld geven.

Bescherming van gegevens

'Voor NRB, als provider van ict-outsourcingsdiensten die ook instaat voor het beheer van de systemen, de toepassingen en de gegevens van zijn klanten, kan de betekenis van dit kwaliteitslabel niet onderschat worden', onderstreept Emmanuelle Lhermitte, director quality & risk management bij NRB. 

'Data, informatie en kennis zijn zowel voor NRB als voor de klanten van NRB, en bij extensie voor alle bedrijven en organisaties die actief zijn in de kenniseconomie, de echte basis van hun waardecreatie. De bescherming van die waardevolle gegevens is dan ook een topprioriteit geworden, zeker in deze tijden waar cybercriminaliteit elke dag het nieuws haalt met nieuwe technieken in het domein van hacking, social engineering, ransom- en andere malware. Deze formele certificering is het bewijs dat wij bij NRB beschikken over de juiste infrastructuur, processen en competenties om een robuust systeem voor de beveiliging van bedrijfsinformatie op te zetten, niet alleen intern maar ook voor onze klanten.'

NRB

NRB staat voor een zakencijfer van meer dan driehonderd miljoen euro en telt meer dan tweeduizend medewerkers. NRB helpt zijn klanten de ict-troeven te benutten om hun processen te optimaliseren en te versnellen, om te innoveren en om hun business te laten groeien en te veranderen met het oog op een nauwere aansluiting bij de nieuwe digitale realiteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-13T11:07:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.