Bechtle realiseert meer omzet in tweede kwartaal

Stijging

De Duitse hardwareleverancier Bechtle, met een Nederlandse vestiging in Eindhoven en Belgische vestiging in Neerpelt, ziet zijn omzet in het tweede kwartaal van 2016 met 5,4 procent stijgen tot 723 miljoen euro. Die omzet wordt vooral door het it-systeemhuissegment gerealiseerd. Daar steeg de omzet met 6,7 procent naar 481 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (Ebit) steeg met 21 procent tot 32,3 miljoen euro.

Het segment ‘IT-Systeemhuis & Managed Services’ vergrootte de omzet met 6,7 procent naar 481 miljoen euro. De ceo Thomas Olemotz schijft dat groeistimulansen, net als in de voorgaande kwartalen, vooral uit de Duitse systeemhuizen kwamen. Die tak groeide namelijk met 7,9 procent. Ook het bedrijfsresultaat stijgt in dit segment met 48,3 procent tot 20,4 miljoen euro.

Ook het ‘IT-E-Commerce’-segment was goed voor een omzetstijging van 3,1 procent. De omzet bedraagt daar 241 miljoen euro. Bechtle werd naar eigen zeggen ‘op een paar belangrijke e-commerce-markten geconfronteerd met lastige marktomstandigheden.’ Hierdoor komt het bedrijfsresultaat in dit segment 5,5 procent lager uit op 11,8 miljoen euro.

Nieuwe medewerkers

Bechtle laat weten dat ook het aantal medewerkers is gestegen. Per 30 juni 2016 zijn er in totaal 7328 medewerkers in dienst. Dat is een toename van 390 personen ten opzichte van vorig jaar. Die toename is goed voor 5,6 procent. Het merendeel van de nieuwe medewerkers werkt bij het segment IT-systeemhuis & Managed Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-12T13:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.