Bridgestone verlengt ICT-contract Fujitsu

Dienstverlener tekent tot 2018 voor SAP-beheer, ICT-beheer en servicedesk

Bandenproducent Bridgestone Europe heeft het bestaande contract met ict-dienstverlener Fujitsu tot het jaar 2018 verlengd. Volgens de ict-dienstverlener gaat het om een contractwaarde van miljoenen euro's.

Fujitsu ondersteunt de bandenleverancier met een breed aanbod van ict-diensten. Het gaat onder meer om de uitbesteding van diensten rondom ict-infrastructuren en applicaties, een meertalige servicedesk, lokale en externe support voor ict-werkstations en -apparatuur, printservices, service-integratie en de hosting van applicaties.

De ict-dienstverlener is ook verantwoordelijk voor de vernieuwing van de werkstations van Bridgestone Europe, inclusief de notebook pc's en de servers.  Ook worden de SAP-systemen van Bridgestone door de van oorsprong Japanse ict-dienstverlener gehost en beheerd.

De bandenfabrikant verhuisde eerder zijn gegevens naar twee datacenters van Fujitsu in het Verenigd Koninkrijk.

Global Delivery Organisation

Fujitsu investeert tussen 2014 en 2017 ongeveer 345 miljoen euro in zijn wereldwijde organisatie voor ict-diensten. Met die zogenoemde Global Delivery Organisation moet het van oorsprong Japanse bedrijf op internationale schaal meer standaard ict-oplossingen en diensten kunnen aanbieden. Het doel is om klanten sneller te kunnen helpen met digitale veranderingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-15T14:48:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.