IBM-topvrouw schrijft open brief aan Trump

Ginni Rometty

Ginni Rometty, de topvrouw van IBM, heeft in een open brief aan de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump haar hulp aangeboden. Trump nam in zijn campagne IBM op de korrel omdat dit bedrijf werk van Amerikaanse ict’ers door Indiase ict’ers laat uitvoeren. Rometty biedt Trump aan mee te denken over hoe investeringen in ict-opleidingen en het toepassen van innovatieve ict in tal van sectoren tot verbeteringen en meer banen kan leiden.

Rometty ging niet in op Trumps opvattingen dat er een einde moet komen aan de inhuur van goedkope ict’ers uit het buitenland en het verplaatsen van Amerikaans ict-werk naar offshorelanden. Wel wees ze hem er fijntjes op dat IBM al ruim 105 jaar de Verenigde Staten helpt met toepassingen die bijdragen aan vooruitgang en voorspoed.

Zij houdt hem voor dat investeren in onderwijs essentieel is voor het behoud van werkgelegenheid. Big Blue heeft bijvoorbeeld specialisten nodig op het gebied van cyberbeveiliging, data science en kunstmatige intelligentie. Daarvoor heeft het bedrijf zelf opleidingen in het leveren geroepen. Volgens Rometty zouden dit soort initiatieven omarmd moeten worden door de regering. Daarmee zorg je voor behoud van werkgelegenheid in je land.

Daarnaast meent de IBM-topvrouw dat de nieuwe regering op tal van vlakken, zoals de gezondheidszorg, de infrastructuur en de overheid, moderne ict-technieken, zoals data-analyses, internet op things en cloud computing, moeten toepassen. Hiermee kunnen tal van verbeteringen worden bereikt en banen worden gecreëerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-17T08:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.