CIO: Outsourcing cruciaal voor strategie

It-outsourcing speelt voor cio’s een hoofdrol bij de strategische ondersteuning aan de business. De belangrijkste drijfveren voor uitbesteding zijn het snel uitbreiden en inkrimpen van capaciteit en de toegang tot kennis die binnen de organisatie niet voorhanden is. Dat concluderen it-bedrijf Cegeka en internetsite CIOnet in hun onderzoeksrapport.

Voor het rapport 'Major trends in IT Outsourcing: a preview of 2020’ ondervroegen Cegeka en CIOnet eind 2016 tachtig cio’s en it-beslissers uit België en Nederland over de stand van zaken rond it-uitbesteding, de uitbestedingsplannen die organisaties hebben en de context waarin it-leidinggevenden momenteel opereren.

Cio's willen een impact op de algehele business realiseren. Voor 39 procent is strategisch denken en handelen de voornaamste focus, gevolgd door het met succes implementeren van wat de business vraagt. Uitbesteding geeft cio’s en it-beslissers meer tijd om zich met hun belangrijkste doelstellingen bezig te houden.

Applicatiebeheer

Cio’s besteden met name het functioneel applicatiebeheer en eindgebruikersbeheer uit. Voor 40 procent is er bovendien een sterke relatie tussen het infrastructuurdeel en de applicaties die in de toekomst worden uitbesteed in de vorm van software as a service (SaaS). De overige 60 procent verwacht dat het te uitbesteden infrastructuurdeel groter zal zijn dan het applicatiedeel.

Overigens houden de leidinggevenden bij outsourcing nog wel de touwtjes in handen: 80 procent zegt dat er gedurende het uitbestedingstraject intensief wordt gemonitord op de onderliggende businesscase. Vaak kiest het bedrijf dat de uitbesteding verzorgt ervoor om slechts met een beperkt aantal partners te werken. Dit om de eindregie in handen van de opdrachtgever te houden en vanwege de grote impact van outsourcing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-24T10:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.