Mede-oprichter Infosys keert terug op het oude nest

Nanda Nilekani

Nandan Nilekani is benoemd tot 'non executive'-voorzitter van de bestuursraad van Infosys. Hij is een van de oprichters van het Indiase ict-concern en was van 2002-2007 algemeen directeur van het bedrijf. Nilekani moet de rust aan de top van Infosys terugbrengen; ook gaat hij op zoek naar een nieuwe chief executive officer (ceo), nadat Vishal Sikka er wegens aanhoudend kritiek het bijltje er bij had neergegooid.

Sikka kondigde eerder deze maand zijn vertrek aan als ceo. Hij bleef nog wel aan als 'non-executive vice chairman'. Nu Nilekani is benoemd, verlaat hij definitief het bedrijf. Met in zijn kielzog nog een aantal leden van het bestuur, waaronder de voorganger van Nilekani. De rol van 'chief executive officer' wordt waargenomen door Pravin Rao.

Sikka stapte op als topman omdat hij genoeg had van de voortdurende kritiek en persoonlijke aanvallen op hem en andere leden van het bestuur van met name mede-oprichter Narayana Murthy. Die bleef maar doorgaan over de eerdere, niet bewezen beschuldiging dat het bestuur zou hebben geprofiteerd van de overname van Panaya in februari 2015 door Infosys.

Bij het in 1981 opgerichte Infosys werken wereldwijd zo'n tweehonderdduizend man. Het Indiase it-bedrijf is ook in de Benelux actief. In 2017 behaalde het concern een omzet van 10,2 miljard dollar en een winst van 2,1 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-31T11:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.