Sioux opent datacentrum in Roemenië

Ron Willems van Sioux (l) en Marcel Angel (Qubiz)

Het Eindhovense technologiebedrijf Sioux, met kantoren in België, Vietnam en Rusland, opent samen met de Roemeense softwareontwikkelaar Qubiz een big-datacentrum in Cluj-Napoca, Roemenië. De partijen versterken hiermee hun samenwerking op het gebied van big data, internet of things (IoT) en cloud.

Sioux, specialist op het gebied van software, mechanica, optica, fysica, mechatronica, elektronica, wiskunde en IoT-oplossingen, en Qubiz werken al lange tijd samen via een frontoffice-backoffice-constructie, wat zich naar eigen zeggen vertaalt in kwaliteit en flexibiliteit. Daar waar Qubiz extra engineeringscapaciteit biedt, is Sioux in de samenwerking verantwoordelijk voor het klantencontact naast ook de uiteindelijke oplevering van opdrachten.

Het Roemeense softwarebedrijf heeft een sterke binding met de plaatselijke arbeidsmarkt, dat Sioux toegang biedt tot ruim 170 ervaren, hoogopgeleide it-specialisten met een rijke kennis van big-data-, cloud-, web- en mobiele software-oplossingen.

Met de opening van een gezamenlijk expertisecentrum gaat de samenwerking volgens beide partijen een nieuwe fase in. ‘Onze klanten zijn bezig met de overgang naar Industrie 4.0. Machines zijn met elkaar verbonden via de cloud. Kritieke informatie moet 24 uur per dag via veilige kanalen toegankelijk zijn en service moet op afstand geleverd kunnen worden. Kennis en kunde op het gebied van big data zijn hierbij onontbeerlijk’, aldus Ron Willems, algemeen directeur bij Sioux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-29T14:17:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.