Heijmans wisselt Centric in voor Conclusion

Bouwbedrijf Heijmans heeft het Utrechtse Conclusion geselecteerd als partner voor het beheer van zijn it-landschap. De samenwerking omvat het beheer van vijfduizend it-werkplekken op basis van Office 365, de overname van de servicedesk en het serverbeheer. De contractlooptijd is niet bekend gemaakt. Eerder werkte het aannemersconcern voor dit soort activititeiten samen met Centric.

Conclusion wordt ook verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de verschillende op Microsoft Azure gebaseerde clouddiensten. Heijmans nam al de SAP-dienstverlening af van Conclusion-dochter Mybrand en kiest nu dus ook voor de generieke ict-diensten voor Conclusion.

Behalve de beheerdiensten gaat de ict-dienstverlener uit Utrecht adviseren over het inzetten van internet of things (iot)-toepassingen in de bedrijfsstromen van Heijmans, zoals brugmonitoring, digital twins en de 'slimme monteur'.

De ict-uitbestedingsstrategie van Heijmans gaat terug tot 2006. Toen sloot het bouwconcern een contract met Atos voor het werkplek- en netwerkbeheer, het rekencentrum en de helpdesk. Die overeenkomst beviel niet, waarna Heijmans in 2008 een overeenkomst aan ging met Centric. Dat contract werd in 2015 verlengd en uitgebreid tot een cloudcontract. Nu neemt Conclusion het managed services-contract over. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-10T08:14:00.000Z Rik Sanders