Ohpen vormt met Davinci softwareblok financiële sector

bouwstenen

Fintechbedrijf Ohpen neemt banksoftwarebedrijf Davinci over. Beide bedrijven komen uit Amsterdam en claimen door de overname de volledige suite van bankproducten vanuit de cloud te kunnen ondersteunen.

Ohpen, opgericht in 2009, levert een software-as-a-service (saas)-platform voor banken en andere financiële instellingen om de spaar- en beleggingsadministratie af te handelen. Het bedrijf kreeg vorig jaar een kapitaalinjectie van NPM Capital.

Davinci is een stuk ouder en startte in 1991. Het bedrijf biedt softwareoplossingen voor de automatisering van consumptief- en hypothecaire kredietprocessen.

Bij Ohpen werken 150 man; samen met Davinci ontstaat er een financiële automatiseerder met zo'n 350 personeelsleden en een omzet van rond de 35 miljoen euro met kantoren in Amsterdam en Antwerpen. De nieuwe groep wil eerst groeien in de bestaande markt in de Benelux en Groot-Brittannië om daarna uit te breiden naar andere landen. In Spanje en Slowakije beschikt het over ontwikkelcentra.

Ohpen biedt zich aan als modern alternatief voor legacy-systemen bij banken, verzekeraars, investeringsmaatschappijen, vastgoedbeleggers en pensioenfondsen. Klanten zijn bijvoorbeeld Aegon, Knap, Robeco, Nationale-Nederlanden, Volksbank, Leaseplan Bank en CMIS Group en Vesting Finance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-09T13:10:00.000Z Rik Sanders