Kyndryl voltooit afsplitsing van IBM

Kyndryl, het nieuwe bedrijf waarin IBM de beheerde infrastructuur-diensten heeft ondergebracht, staat sinds vandaag op eigen benen. De afsplitsing van IBM is wereldwijd naar eigen zeggen nog altijd dubbel zo groot als haar voornaamste concurrent.

Zo’n 420 medewerkers van IBM Nederland zijn overgestapt naar het nieuwe bedrijf. Internationaal zijn dat er 90.000. IBM-veteraan Patrick van Rossum staat sinds 1 september aan het hoofd van Kyndryl Nederland. 

Vandaag ging de afsplitsing van start op de beurs van New York. IBM behoudt voorlopig nog een aandeel van bijna twintig procent. 

Martin Schroeter, ceo van van Kyndryl, verwacht in 2025 weer omzetgroei te behalen. Vorig jaar bedroeg de omzet net geen twintig miljard dollar, 4,6 procent minder dan het jaar daarvoor. De omzet was in 2019 al zeven procent gedaald vergeleken met 2018. Ook het aantal klanten ging omlaag. De grote vraag is wanneer Kyndryl  als onafhankelijk bedrijf de omzetdaling tot staan weet te brengen. Volgens Van Rossum gaat het Nederlandse onderdeel van start als vertrouwde partner voor veel toonaangevende bedrijven in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-05T09:37:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.