Kopzorgen Deutsche Bank om Russische it'ers

Deutsche Bank maakt gebruik van zo'n 1.500 Russische it'ers. Maar die expertise dreigt door sancties tegen Moskou afgesneden te worden. Dat kan tot ernstige gevolgen leiden voor de handelsactiviteiten van de bank. Dit schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Volgens de FT zijn er in Russische tech-centra in Moskou en Sint-Petersburg circa 1.500 it'ers aan het werk voor Deutsche Bank. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de software die de bank gebruikt voor de wereldwijde handelsactiviteiten. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne voert de Duitse bankgigant stresstests en ramphersteloefeningen uit om de gevolgen te simuleren voor het geval de bank niet langer in staat zou zijn om het Russische personeel te laten werken of te betalen.

In een verklaring laat Deutsche bank weten dat 'Rusland slechts een van de vele technologiecentra is die we over de hele wereld hebben. We hebben onze operationele veerkracht uitvoerig getest en zijn ervan overtuigd dat de dagelijkse gang van zaken in onze handelsactiviteiten niet zal worden beïnvloed. Wij hebben geen code en geen gegevens ondergebracht in Rusland.'

De bank bekijkt nu al of welke it-capaciteiten vanuit Rusland naar andere landen kunnen worden overgebracht, aldus de FT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-07T12:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.