Stijging omzet, winst blijft onder druk bij Ordina

In het eerste halfjaar van 2023 is de omzet van Ordina met 6,2 procent gegroeid naar 229,4 miljoen euro (eerste halfjaar 2022: 216 miljoen). De nettowinst daalde wel van 14 miljoen naar 12,2 miljoen euro, maar daarin is een eenmalige post van 3,3 miljoen aan overnamekosten verdisconteerd, voornamelijk gerelateerd aan het bod op alle gewone aandelen Ordina. De brutowinst (ebitda) steeg iets: van 28,2 miljoen naar 29 miljoen.

In het afgelopen tweede kwartaal zag de it-dienstverlener uit Nieuwegein de omzet met 6,4 procent  toenemen tot 112 miljoen euro (tweede kwartaal 2022: 105,3 miljoen) Voor de nettowinst was er een plusje van 4,7 miljoen naar 5.6 miljoen euro.

Topman Jo Maes spreekt van 'een solide groei en resultaat in het eerste halfjaar van 2023, ondanks uitdagende omstandigheden gedreven door hoge inflatie en een krappe arbeidsmarkt.' Hij wijst er op dat in de belangrijkste markten van Ordina, - overheid, financiële dienstverlening en industrie -, er een aanblijvende hoge vraag is naar specifieke it-oplossingen. Maes wijst bijvoorbeeld op de forse omzetstijging (17,6 procent) die is gerealiseerd in de publieke sector (105 miljoen euro). Zo leverde het bedrijf de expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning voor het archiveren van 6,5 miljoen objecten voor Meemoo, het Vlaams Instituut voor Archief.

Overnamebod

In Nederland steeg de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar met 5,5 procent naar 148,6 miljoen euro(eerste zes maanden 2022: 140,8 miljoen euro). In België/Luxemburg nam de omzet in de periode januari tot en met juli 2023 met 7,5 toe naar 80,8 miljoen euro, tegenover 75,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Eerder dit bracht het Franse Sopra Steria een overnamebod uit op het beursgenoteerde Ordina. Naar verwachting wordt deze transactie in de tweede helft van dit jaar afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-01T12:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.