Eenhoorn wil wethouder informatievoorziening

Dit artikel delen:
Digicommissaris

Digicommissaris Bas Eenhoorn

Digicommissaris Bas Eenhoorn roept gemeenten op vaart te maken met de digitalisering. Eenhoorn pleit er daarbij voor dat gemeenten een wethouder 'informatievoorziening' aanstellen.

Bas Eenhoorn is sinds een klein jaar nationaal commissaris digitale overheid. Het is daarbij zijn taak om ervoor te zorgen dat burgers en bedrijven in 2017 volledig digitaal contact kunnen hebben met de overheid in al zijn verschijningsvormen. Volgens Eenhoorn kunnen overheden enkel met elkaar samenwerken wanneer standaarden zijn afgesproken over de digitale werkprocessen en bijbehorende informatiesystemen.

Volgens de digicommissaris zijn gemeenten al goed op weg, maar er moet versnelling komen. Eenhoorn is van mening dat digitalisering niet meer enkel een taak van een subafdeling informatie en automatisering is. Informatiebeleid is net als bijvoorbeeld financiën een essentieel onderdeel van het gemeentebestuur. Daarom zou elk college een wethouder voor informatievoorziening moeten krijgen. Eenhoorn pleit er daarbij ook voor dat in het volgende kabinet een minister voor informatievoorziening wordt aangesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-01T10:57:00.000Z Annemiek Sprado