Beltug wil klaarheid in e-facturatie

De Belgische overheid schakelt binnenkort over op verplichte e-facturatie. Voor Vlaanderen is dit verplicht vanaf 1 januari 2017 en vanaf 1 januari 2016 op Federaal vlak, dit echter zonder verplichting. Hierover bestaat echter nog een heleboel onduidelijkheid. Beltug, de grootste vereniging van ict-verantwoordelijken wil dat hier klaarheid in komt. De organisatie wil dat de overheid rekening houdt met de bekommernissen van de facturerende bedrijven en hen niet op onnodige kosten jagen.

Beltug verzamelde informatie over de plannen rond e-facturatie van zestig bedrijven. Daaruit blijkt dat bijna de helft nog niet bezig is met e-facturatie en sommigen zelfs niet op de hoogte zijn van de verplichtingen die er aankomen. Slechts 45 procent zegt een geautomatiseerd e-facturatieproject te plannen, waarvan 13 procent na 2016. 46 procent van de respondenten is leverancier aan overheid. Maar liefst één vijfde van de overheidsleveranciers heeft echter nog geen plannen. 

Beltug wil constructief blijven overleggen met de overheid en duidelijkheid scheppen zowel naar internationale bedrijven als de lokale kmo’s. Verder beklemtonen ze voorstander te zijn van deze beweging naar e-facturatie en het verminderen van de papierberg. Enkele belangrijke aandachtspunten die ze aanhalen zijn gecoördineerde informatie naar de bedrijfsmarkt en een standaard die zo dicht mogelijk bij de internationale standaard ligt om internationale bedrijven niet onnodig op kosten te jagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-26T10:35:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.