Atos levert systeem voor grensbewaking Spanje

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos implementeert een systeem voor grensbewaking in Spanje. Het levert software voor nummerbordherkenning aan de Spaanse politie (Guardia Civil). Het gaat om een nieuwe versie van SIAM (Sistema Automático de Reconocimiento de Matrículas) die is ontwikkeld door Atos-dochter Bull.

Het systeem scant kentekenplaten van voertuigen uit verschillende landen en controleert of het voertuig dat de grens over gaat gestolen is, een valse kentekenplaat heeft of aangepast is. Bijvoorbeeld als de auto van kleur is veranderd.

Het gaat om een videosysteem dat de nummerplaat registreert en direct koppelt met plaatselijke en centrale servers van de Spaanse Guardia Civil. De informatie wordt geverifieerd met achterliggende databanken en in geval van een afwijking wordt een waarschuwing verstuurd. Volgens Atos gebeurt dat binnen vier seconden.

Bij een waarschuwing blijft de slagboom gesloten en ontvangt een agent ter plekke een melding en instructies op zijn mobiele apparaat. Atos licht toe: 'Spanje heeft onze positie als marktleider in grenscontrolesystemen verstevigd. Nu zijn meer dan tweeduizend kilometer aan Europese grenzen beveiligd met onze oplossingen.' Volgens de dienstverlener is dat het resultaat van vijftien jaar ervaring met het leveren van geavanceerde systemen voor grenscontroles. 

Bacelona

De nieuwe versie van SIAM is geïnstalleerd bij de grensovergangen van Ceuta, Melilla en La Línea de la Concepción en de havens van Barcelona, Alicante, Almeria, Motril, Malaga, Algeciras, Tarifa, Ceuta en Puerto del Rosario op Fuerteventura. Daarnaast beschikt de Guardia Civil in de haven van Melilla over een mobiel systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-21T16:49:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.