Futjisu scoort contract bij Europese Unie

Dit artikel delen:
Europa

Fujitsu Belgium, hoofd van het consortium Itineris met als partners Atos en Didata, heeft zopas het EIPSOS-contract bij de Europese Buitenlandse Dienst in de wacht gesleept. Dit contract heeft betrekking op de levering van informaticadiensten, waaronder projectmanagement, de ondersteuning van eindgebruikers en het dagelijkse beheer van de ict-infrastructuur zoals installatie, configuratie en onderhoud.

Het EIPSOS-contract werd op grond van een aanbesteding toegekend aan het bedrijf Fujitsu omwille van de kwaliteit van het ingediende dossier en de concurrerende tarieven. De teams van Fujitsu zullen de Buitenlandse Dienst ondersteunen bij de toepassing van de modernste technologieën binnen domeinen zoals datacenters, mobiliteit en samenwerkingstools.

Het contract, dat een looptijd heeft van vier jaar en twee keer verlengd kan worden met ieder een jaar, wordt geraamd op 45 miljoen euro.

De Europese dienst voor extern optreden (EDEO of kortweg 'Buitenlandse Dienst') is een institutioneel orgaan van de Europese Unie. De EDEO, verbonden aan de Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheids- en defensiebeleid, fungeert als diplomatieke dienst, zowel in Brussel als internationaal. In die hoedanigheid beheert EDEO de oplossingen van de Europese Unie in geval van grote crisissen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-16T10:57:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.