Digitalisering krijgt steuntje in de rug

Dit artikel delen:
Digitalisering

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo gaat bedrijven, die bezig zijn met digitale processen, een steuntje in de rug geven. Hij heeft een wetsontwerp laten goedkeuren dat gelijkwaardigheid schept tussen elektronische transacties en handelingen op papier. Bedrijven die bezig zijn met digitalisering zullen zo hoogstwaarschijnlijk hun klantenaantal zien stijgen.

'Vandaag bestaat er teveel juridische onzekerheid over de erkenning van elektronische diensten en documenten, wat hun gebruik in de praktijk tegen houdt', zegt De Croo. 'Bedrijven, notarissen, banken, overheden… ze zullen voortaan elektronisch kunnen archiveren wanneer ze een wettelijke archiveringsplicht hebben. Dit verhoogt voor overheden en bedrijven de efficiëntie en bespaart kosten.'

Dit wetsontwerp maakt ook elektronische aangetekende zendingen mogelijk. Met een elektronisch zegel kunnen bedrijven geïdentificeerd worden en ondertekenen namens de vennootschap. Het wetsontwerp zou in na de zomer in werking moeten treden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-29T08:59:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.