Famifed gelauwerd voor beste it-overheidsproject

Dit artikel delen:
Winnaar

E-services van Famifed, Federaal agentschap voor de kinderbijslag, is door Publica betiteld als ‘meest it-connected overheidsproject’. De jury beloont Famifed voor zijn enthousiasme in de ontwikkeling van innovatieve projecten ten dienste van de gezinnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Publica Night, georganiseerd in het kader van de eerste editie van de Publica-beurs voor beleidsmakers.

Het project E-services, voorgesteld door het Agentschap, wil via een online portaal de dienstverlening toegankelijker maken voor de mensen. Via het systeem heeft het gezin immers online een beveiligde toegang tot het kinderbijslagdossier. In het kader van dit project zijn al verschillende functionaliteiten ontwikkeld voor de burger. Bijvoorbeeld: het opvragen van betaalattesten, de aanvraag en verzending van elektronische documenten en het ondertekenen van elektronisch verstuurde documenten.

Sinds de lancering van MyFamifed op 31 juli 2015 hebben 22.129 personen zich ingelogd en zijn er 9.999 acties uitgevoerd, De tool is ook beschikbaar via een mobiele applicatie, die sinds 2016 al door 223 mensen is gebruikt.

Als Overheidsorganisatie van het Jaar 2015 wil Famifed een voorbeeld stellen voor de ontwikkeling van interactieve tools om de dienstverlening aan de gezinnen te verbeteren. Via E-services hebben de gezinnen meer autonomie in het beheer van de gegevens van hun kinderbijslagdossier waardoor de dossierbeheerders bij Famifed meer tijd hebben voor complexe gezinssituaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T09:16:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.