SAS en RealDolmen werken samen met GIAL

Dit artikel delen:

Gial, de informatica partner van lokale besturen, heeft een raamovereenkomst gesloten met SAS en RealDolmen. Na een aanbesteding werden beide partijen weerhouden door Gial. Deze zal nu in zijn catalogus diensten en oplossingen opnemen gebaseerd op de bi- en analytics-software van SAS.

Gial heeft onder meer als missie om de nodige infrastructuur te voorzien waarmee de stad Brussel zijn dienstverlening kan verbeteren en uitgroeien tot een ‘smart city’. De stad wil voortdurend kunnen leren, afleren en opnieuw bijleren, om zo een flexibelere en efficiëntere organisatie te worden die zich kan aanpassen aan de steeds wijzigende behoeften van haar burgers.

De stad Brussel en de aangesloten Gial-leden krijgen via de samenwerking met SAS en RealDomen toegang tot oplossingen, die via standaard softwarepakketten worden aangeboden. Dit gebeurt via de aankoop- en opdrachtencentrale van Gial. Tegelijk zal Gial SAS-software en diensten van RealDolmen gebruiken voor de analyse en optimalisering van haar eigen werking.

De catalogus omvat met name oplossingen voor het verzamelen en reinigen van alle soorten gegevens, voor het analyseren en bewerken van deze data met kwantitatieve algoritmes en voor het genereren van rapporten en dashboards om een opvolging van de KPI’s (key performance indicators) mogelijk te maken. Zo komt de SAS-technologie binnen bereik van tientallen Brusselse en Waalse overheidsdiensten die op zoek zijn naar betrouwbare BI-oplossingen voor de optimalisatie van hun beleidsondersteuning.

SAS en RealDolmen werken al verschillende jaren nauw samen. SAS biedt de software, terwijl RealDolmen instaat voor de dienstverlening, implementatie en opvolging. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-06T10:46:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.