Merkator digitaliseert vergunningsproces met Eagle

Dit artikel delen:
Digital Business

It-bedrijf Merkator lanceert Eagle. Dit platform ondersteunt voor steden en gemeenten het vergunningsproces voor innames van het openbare domein. Zo kan een gemeente sneller en efficiënter een vergunningsaanvraag verwerken en controleren om pakweg een container te plaatsen. De kmo uit Zellik (Asse) plant de uitrol voor dit najaar.

Het platform optimaliseert de hele workflow van het vergunningsproces van a tot z en biedt een complete oplossing. ‘Burgers kunnen online een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een verhuislift of een container. De gemeente kan die dan verwerken’, zegt Luc De Heyn, business development manager bij Merkator.

‘Het systeem biedt conflictdetectie: het gaat na of niemand anders op die locatie en tijdens die periode een vergunning heeft. Daarnaast kan een signalisatieplan opgesteld worden voor complexe of gevaarlijke situaties. Eagle laat ook toe om intern advies te vragen alvorens de aanvraag goed te keuren. Als de gemeente een vergoeding voor een inname vraagt, handelt Eagle de online betalingen af.’

Het volledige papierwerk wordt dan ook vervangen door een online proces wat een fikse efficiëntie verhoging met zich meebrengt. Merkator zegt te voldoen aan het wettelijke kader. In eerste instantie het gipod-decreet, wat staat voor generiek informatieplatform openbaar domein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-12T08:41:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.